Fastighetsboxar för post och paket

postboxar

Varför välja fastighetsbox?

Du som är fastighetsägare har säkert funderat på att sätta upp fastighetsboxar när det är dags att modernisera i dina fastigheter. Många har redan bytt ut brevinkasten mot boxar med postfack. I nybyggen är det standard och allt tyder på att framtidens fastigheter har just fastighetsboxar för posten. Att det blivit så är inte konstigt, boxarna där det finns postfack till alla boende har många fördelar – det är inte bara brevbärarna som gillar dem!

Bättre för brevbärare

Den mest uppenbara fördelen med postfacken är att brevbärarna slipper springa i trappor för att dela ut posten. Att alla postfack är samlade vid porten gör utdelningen mycket mer smidig. Eftersom det är färre brev som ska delas ut idag än innan internet kom blir det en ännu viktigare fråga. Det kan bli väldigt många trappor och en stor belastning för brevbärare för att dela ut några få brev, ifall de ska delas ut i de brevinkast som kan finnas på lägenheternas dörrar.

Större brev kan delas ut

Det kan skilja sig åt både hur fastighetsboxar och deras postfack ser ut och hur brevinkast i lägenhetsdörrar är utformade. Överlag brukar det vara möjligt för brevbärarna att dela ut lite större brev och till och med mindre paket i de moderna postfacken, något som kan uppskattas av boende som slipper ta sig till ett postombud för att få sina försändelser.

Högre säkerhet

Med fastighetsboxar finns det inget behov av att ha brevinkast på lägenheternas dörrar. På det sättet går det att byta ut till en säkrare form av dörrar vid moderniseringen och upprustningen av fastigheten – till exempel går det bra att byta till säkerhetsdörrar, som gör det svårare att bryta sig in i lägenheterna.

Bättre boendemiljö

Att få bort brevinkasten är inte bara bra för säkerheten utan även för boendemiljön. Genom brevinkasten finns det risk att ljud, matos, cigarettrök och annat letar sig ut i trapphuset och ibland in i närliggande lägenheter, vilket kan störa grannar. Med en dörr av högre kvalitet kan den sortens störningar minska.

Fastighetsbox eller paketbox?

Att sätta upp postfack i dina fastigheter har alltså många fördelar av olika slag. Men vilken typ av box ska du välja? Skillnaden mellan fastighetsbox och paketbox är att fastighetsboxen är personlig och att varje postfack hör till en särskild lägenhet. Den är däremot inte bunden till PostNord, utan även andra kan leverera saker till postfacken i en fastighetsbox.

Kan en fastighetsbox passa in?

Du kanske är osäker på om en fastighetsbox är ett lämpligt val för att din fastighet har en särskild stil du inte vill förstöra? Det finns fastighetsboxar i många olika storlekar, färger och stilar, så det går nästan alltid att hitta en box som passar till den fastighet det rör.

Vad kostar en fastighetsbox?

Beroende på vilken modell det handlar om och hur många postfack det är i en box kan priset bli olika. Normalt kan en fastighetsbox kosta någonstans mellan 400 och 800 kronor per lägenhet. Ju fler lägenheter det ska finnas fack till desto dyrare blir det.