Fordonsbelysning hos Crazyride

Fordonsbelysning

Som bilägare eller bilförare är du troligtvis väldigt medveten om att säkerheten är oerhört viktig när du färdas i trafiken. Det innebär också att det är viktigt att ha rätt fordonsbelysning, så att det fordon du färdas i ses i tid av medtrafikanterna. Du behöver naturligtvis se till att originalbelysningen fungerar som den ska men det är också en god idé att införskaffa extrabelysning.

Viktigt både för personbil och yrkestrafik

Att ha bra belysning är viktigt såväl på personbilar som på fordon som används i yrkestrafik. Det minskar drastiskt risken för en kollision eller trafikolycka som uppstår på grund av att andra i trafiken inte hinner se dig i tid. Om det är dimmigt ute, eller om sikten av annat skäl är dålig, är det extra viktigt att du har extraljus som gör att fordonet syns bättre, samt att du själv ser bättre vad som finns framför dig och vid sidorna. Om du väljer en ljusramp av god kvalitet, eller andra bra extralampor, kan du få god sikt en lång bit framåt, men även bra sikt åt sidorna. På så sätt kan du hela tiden ha bra koll på vad som dyker upp från diken och skog. Om du till exempel befinner dig i vilttäta områden kan detta vara absolut nödvändigt ur säkerhetssynpunkt.

Därför bör du satsa på extraljus med LED

Som ägare av en bil, oavsett om det handlar om en personbil eller ett större fordon, exempelvis en lastbil, bör du se till att se över fordonsbelysningen inför hösten och vintern. Även om ditt fordon är utrustat med riktigt bra originalbelysning, bör du överväga att montera extraljus. Det finns nämligen gott om fördelar med detta. Andra förare kommer att kunna se dig och ditt fordon redan på långt avstånd. Detta gäller även när väder- och siktförhållanden gör det svårt att se på långa avstånd. Dessutom kommer det att bli betydligt enklare för dig som förare att framföra fordonet på ett säkert sätt. Du ser nämligen vägbanan framför dig, likväl som sidovägar och diken på ett mycket bättre sätt än vad du gör utan extraljus. Det gör att du kan känna en ökad trygghet, men det gör också att du blir en säkrare bilförare.

Fördelar med LED-belysning

Fördelar med LED-belysning

Som du kanske redan har lagt märke till så finns det en hel del olika extraljus att välja på. Det allra viktigaste är förstås att den modell du väljer är av god kvalitet och verkligen ger de fördelar du efterfrågar. Det är en fördel att välja LED, eftersom de är tåliga och slitstarka och generellt håller längre. Dessutom drar de mindre ström, vilket naturligtvis är en fördel.

Att hitta rätt belysning

När du ska välja extraljus är det viktigt att du inte köper första bästa produkt. Det kan vara till stor hjälp att dra nytta av olika tester. De belysningsalternativ som utsetts till bäst i test kan du tryggt köpa, i vetskap om att du kommer få valuta för pengarna. Du bör naturligtvis också se till att välja att köpa din fordonsbelysning som erbjuder bra priser och snabba leveranser. Du kan med fördel köpa billiga extraljus led online och där hitta produkter som hamnat i topp i olika tester. Ett exempel på en riktigt bra produkt är LED Extraljus 185W CREE som utsågs till Bäst i Test i ett stort test som utfördes av tidningen Trailer 2020. Det bidrar med gott om fördelar, i synnerhet som detta extraljus har en rejäl räckvidd, vilket ökar din säkerhet som förare en hel del. Det är dessutom försett med stenskottskydd, vilket är en klar fördel då det ger en ännu bättre hållbarhet och slitstyrka.