Populära skolresor

Populära skolresor

När det är dags att lämna grundskolan brukar de flesta klasser vilja ta ett storslaget avsked av varandra genom att åka i väg på en skolresa tillsammans. Det är förstås bara kreativiteten som väljer vart klassen väljer att bege sig, men det finns en hel del populära resmål som många skolklasser väljer att åka till. Om du sitter med som klassförälder och ska försöka stötta barnen i deras strävan efter att åka i väg på en rolig resa tillsammans, kan det vara bra om du har några bra tips att komma med. Det kan vara en god idé att relativt tidigt försöka komma fram till vart ungdomarna vill åka. På så sätt vet ni ungefär hur mycket pengar ni behöver samla under åren i skolan, för att drömmarna ska kunna bli verklighet.

Roliga resor inom Sverige

Många skolklasser väljer att hålla sig inom Sveriges gränser när det är dags för klassresa. Det finns gott om härliga resmål som kan leverera fantastiska upplevelser och mysiga dagar tillsammans. Många väljer till exempel att resa till Stockholm. Vår huvudstad har verkligen mycket att erbjuda, och några av de mest omtyckta sevärdheterna är Skansen och Gröna Lund. Det finns också många klasser som väljer att resa västerut, till Sveriges näst största stad Göteborg. Där är förstås Liseberg en populär plats att besöka, men även Universeum har stor dragningskraft. För de skolklasser som hellre vill komma bort från storstadslivet och uppleva något annorlunda utan att behöva resa utomlands, kan Gotland utgöra ett ypperligt resmål. Naturen där är vacker, och det bjuds på möjligheter till bad, historiska utflykter och massor av roliga upplevelser.

Långa resor till andra länder

Det finns förstås även klasser som inte vill hålla sig hemma i Sverige. Om den klass du ansvarar för vill resa utomlands, kan det vara bra om du har några sådana idéer att komma med också. En klassiker är förstås Paris, där det finns hur mycket som helst att se och uppleva. Många ungdomar drömmer om att få se Eiffeltornet, men det är bara en av alla sevärdheter som lockar i Frankrikes populära huvudstad. Att åka på skolresa till Paris kan definitivt ge ett minne för livet.

Kombinera lärdom och kunskap med nöje

En skolresa ska förstås vara rolig och minnesvärd, och det ska finnas tid för umgänge och tid tillsammans. Det finns dock inget som säger att resan inte kan erbjuda tillfällen till utökade kunskaper också. Det finns till exempel många skolor som skickar sina avgångsklasser på resor till Tyskland eller Polen, där de får möjlighet att se och lära mer om Andra Världskriget och alla dess fasor. Många ungdomar som har fått möjlighet att besöka koncentrationslägren i Polen vittnar till exempel om att det är något de aldrig kommer att glömma.

Kul med skolresa
Jättekul att åka på skolresa.

Resa inom Norden

En utlandsresa behöver inte betyda att klassen reser så väldigt långt från Sverige. Många skolklasser lockas till exempel av allt som finns att se och göra i Köpenhamn. Där finns det möjlighet att besöka Tivoli, vilket alltid är en fantastisk upplevelse, inte minst på hösten, när det är dags att fira Halloween. Det finns också möjlighet att shoppa loss inne i centrum, och något så enkelt som att ta en promenad vid de färgglada husen i Nyhavn lockar många. Även i vårt andra grannland Norge finns det en hel del trevliga platser att besöka. Oslo är förstås alltid ett intressant resmål, där nöjesparker, shopping och kända byggnader kan locka. I Norge finns dock även fler intressanta städer. De klasser som vill besöka en historisk stad kan till exempel göra en visit i Trondheim. Det är en fascinerande stad med intressanta byggnader, däribland Nidarosdomen.