Fyra fördelar med en flanellpyjamas

fördelar med en flanellpyjamas

På sommaren kan det ibland vara svårt att sova på grund av att det är varmt inne. Då behöver du inte så varma kläder att sova i. Då handlar det snarare om att göra vad du kan för att det ska bli svalt i sovrummet, och kläder att sova i är förmodligen det sista du tänker på. När hösten sedan kommer kan det däremot börja bli kallt och ruggigt. Även om det inte är direkt kallt inomhus, kan känslan av kyla lätt följa med in. Då kan det vara en fördel att ha bekväma och varma sovplagg att plocka fram. Ett plagg som du verkligen kan komma att älska är en skön flanellpyjamas från Gus Textil. Den värmer, samtidigt som den är bekväm och skön att gå runt i. När du ska ha plagg att sova i är bekvämlighet och passform A och O, vilket är något man verkligen tagit hänsyn till när man tagit fram detta plagg.

1. Ett bekvämt plagg att koppla av i

Det finns gott om fördelar med att köpa en flanellpyjamas. Den första är att du får ett väldigt bekvämt plagg som du även kan använda som mysplagg när du går runt hemma på kvällar, eller ruggiga höst- och vinterdagar. Det fungerar lika bra att ha pyjamasen på när du ska koppla av i soffan framför TV:n som när det är dags att krypa upp i sängen för att sova. En pyjamas i flanell låter dig röra dig utan att begränsa dig, och det gör att många gärna strosar runt i den hemma på lediga stunder.

2. Värmer när det är som kallast

En annan fördel är den värme som pyjamasen ger. Visst blir det svalare inomhus på vintern än vad det är på sommaren, men det är ändå sällan kallt inne. Trots det är det många som fryser även inomhus. Det kan bero på att man varit ute i den bitande kylan och därför börjat frysa utomhus. Då kan det ibland vara svårt att bli av med känslan av att frysa. Genom att ta på dig en varm flanellpyjamas och krypa upp i soffan med en filt kan du bygga upp värmen på nytt. Om du tillhör skaran som fryser när du blir trött kan en pyjamas i detta material vara till stor hjälp. I och med att du snabbt blir varmare blir det också lättare för dig att kunna koppla av och sova.

3. Finns i många storlekar

En väldigt stor och viktig fördel när det gäller flanellpyjamasar är att de finns i de flesta storlekar, och till skillnad från många andra plagg är de lika bekväma att bära oavsett om du är stor eller liten. I och med att de flesta sovplagg av den här typen har en löst sittande passform ger de utmärkta förutsättningar för bekvämlighet och avkoppling oavsett storlek. Detta är något som uppskattas av väldigt många.

4. Tål att tvättas varmt

Något som ofta glöms bort men som faktiskt är väldigt viktigt, är att de flesta flanellpyjamasar tål att tvättas på 60 grader. Det är väldigt positivt sett till hygien. Genom att tvätta ett plagg varmt får du bort alla eventuella bakterier och baciller. Det gör att pyjamasen verkligen blir ren när du tvättar den. Du kanske redan känner till detta om sängkläder och handdukar samt underkläder. Dessa tvättar du förmodligen redan på 60 grader för att få dem riktigt rena. Vanliga kläder har du däremot förmodligen vant dig vid att tvätta på 40 grader. I och med att sovplaggen tål varma tvättprogram kan du utan problem tvätta dem tillsammans med sängkläderna, vilket gör att du kan hålla samma hygieniska standard på alla textilier och plagg du sover i.