Gör ditt hem smart med Somfy

Smarta hem

Tekniken går allt mer framåt och vi hittar allt fler smarta lösningar till vår vardag. Vem vill till exempel inte ha ett hem som är bekvämt i vardagen tack vare ny teknik som gör allt i hemmet mer eller mindre automatiserat? Detta är inte längre en futuristisk framtidsvision utan en verklighet tack vare Somfy Smarta Hem! Man får helt enkelt ett smart hem som styrs med röstkontroll och handhållen fjärrkontroll men funktionerna kan också fjärrstyras via en app när man inte är hemma.

Många funktioner går att få med hjälp av ett smart hem. Man får dessutom ett tryggare hem med till exempel IP-kameror och rörelsedetektorer som man tryggt kan styra själv.

Funktioner och teknik

Den fantastiska tekniken som Somfy Smarta Hem kan erbjuda, ger möjlighet att styra en mängd olika delar av hemmet som man annars brukar göra manuellt. Rullgardiner kan rullas upp eller ned automatiskt på morgonen och kvällen och kaffekokaren sätts på automatiskt med ett enkelt röstkommando innan du ens gått upp ur sängen. Andra smarta funktioner som finns är att larmet stängs av automatiskt när man kommer hem och att tv:n sätts på med röstkontroll när favoritprogrammet börjar. Många känner än så länge inte till hur många variationer av smarta, automatiserade lösningar det finns, så därför är Somfy Smarta Hem just den lösningen som alla borde ha. Framtidens hem är redan här och till för att göra det så bekvämt som möjligt i ett hem!

Det finns många variationer av smarta, automatiserade lösningar.

TaHoma är hjärtat i hemmet

För att få ett fungerande smart hem, behövs det tekniska komponenter och tillbehör innan man startar upp det smarta hemmet. Utbudet är stort och utefter behov till hemmet installeras allt det som behövs för att ett smart hem ska fungera optimalt. Somfy TaHoma är hjärtat i hela det smarta hemmet. Detta är en smart controller som man först installerar och som sedan, beroende på vilka funktioner i hemmet som ska styras, aktiverar dessa via en installerad app som gör att det är möjligt att styra funktionerna även när man inte är hemma. Man kan till exempel med ett klick styra hembelysningen när man är långt borta på semester för att minska risken för inbrott. Det kommer se ut som att man är hemma trots att man är på semester. Somfy TaHoma kan styra rullgardiner och gardiner, garageportar, TV, belysning, klimatkontroll, larm och mycket mer.

Det som är så bra med Somfy TaHoma systemet, är att denna controller kopplar samman det mesta av den elektronik som är ihopkopplad.

Med en central hubb, kan man se till att alla produkter i hemmet kommunicerar med varandra.

Vad ska man tänka på innan man skaffar ett smart hem?

Det man måste ha innan ett helt smart hem installeras, är att man har ett bra wifi-anslutning och internet. Ett bra internet är väldigt viktigt då man kopplar upp systemet via en app på smartphone eller surfplatta.

Ett smart hem kräver vissa installationer av tekniska tillbehör som är anpassade till Somfy Smarta Hem. Det finns ett sorts utbud av både specialanpassade kontakter, kameror, smarta kontaktpluggar, anpassade glödlampor, rörelsesensorer, brandvarnare, magnetkontakter, fjärrströmbrytare och mycket mer. Vill man ha ett ännu smartare hem kan man också, via en central hubb, se till att alla produkter kommunicerar med varandra.
I nästa steg ska man se till att ha en bra plattform till sitt smarta hem. De som finns idag för att kunna starta ett smart hem är Apple HomeKit. I Apples produkter finns HomePod. Detta är en högtalare som har den kända artificiella intelligensen Siri inbyggd. Siri är röststyrd och agerar efter dina kommandon. Andra plattformar som Google Home och Amazon Alexa är också kompatibla rekommenderade plattformar till det smarta hemmet.

Tips och råd för ett smart hem

Innan man startar upp ett smart hem ska man tänka på vilka funktioner som man tror man mest kommer att ha nytta av i sitt hem utefter behoven. Det kan vara klokt att tänka långsiktigt på vilka funktioner man vill ha om man vill tänka framtidssäkert. Det blir en del kostnader att installera sitt smarta hem och då kan det vara klokt att investera i de funktioner som man vet att man kommer fortsätta att använda även i framtiden. Man ska se till att det finns en plan för kommande uppdateringar av en smart box i hemmet.

Tänk framtidssäkert med ditt smarta hem.

Det är också viktigt att se till att eventuella röststyrda funktioner har stöd för de produkter man väljer. Vissa produkter kommunicerar inte med varandra och då är det viktigt att veta att olika användare har olika trådlösa kommunikationsprotokoll. De vanligaste protokollen för smarta hem som man bör känna till är till exempel Z-Wave och Zigbee. Somfy har också ett väletablerat program som heter “So Open with Somfy” som går ut på att man får support med de bästa lösningarna för det smarta hemmet.

Somfy ser till att hemmet är kompatibelt med de produkter som finns ute på marknaden och man kan känna sig trygg med att få all den support man behöver för att få ett fullgott smart hem. Man får professionellt stöd i valet av kompatibla produkter genom ett stort samarbete med olika stora varumärken samt att produkterna håller högsta kvalitet. Somfy ser till att man får kunnig support och stöd och alla produkter omfattas av garanti.