Guide till sportsbetting och oddsbonusar

Så bettar du på fotboll

Att betta på fotboll är både underhållande och en chans att vinna en extra slant. Utbudet av fotbollsbetting är väldigt stort och du kan betta på allt från Premier League och Serie A till Bundesliga och superettan. Välj gärna ett spelbolag med svensk licens från Spelinspektionen eftersom du är garanterad en trygg och säker spelupplevelse. Om du vill veta vilka bettingbolag som har svensk spellicens är det bara att gå in på Spelinspektionens hemsida.

Guide till sportsbetting och oddsbonusar

Ta del av speltips

Många av oss fotbollsfans har ett eller flera lag som vi följer väldigt noga. Oftast har vi nog kunskaper om våra favoritlag för att kunna förutspå om de går som vinnare i en match eller inte. Om du vill betta på lag som du har lite mindre koll på finns det mängder av speltips du kan ta del av på nätet. Vissa arbetar hos sajter som lägger upp speltips varje vecka, andra har personliga bloggar där de delar med sig av vad de tror. Vill du spela på Stryktipset kan du använda dig av Svenska Spels egna speltips som finns tillgängliga när du loggar in hos dem. Tillsammans med din egen intuition kan du maximera dina chanser att pricka in 13 rätt under en helg. Speltips finns även för Europatipset som du också hittar hos Svenska Spel.

Utnyttja oddsbonusar

De flesta spelbolag erbjuder någon form av oddsbonus när du registrerar dig som ny spelare. De brukar inte gälla specifikt för fotboll utan valfri betting på sajten. Dock kan du själv välja att betta hela bonusbeloppet på just fotbollsmatcher. Välkomstbonusar har tyvärr tagit ett litet steg tillbaka efter att den svenska spellagen trädde i kraft och summorna är inte riktigt lika höga som de var förut. Dock är det fortfarande en chans att få lite extra pengar att betta för och spela på matcher som du kanske inte skulle gjort i vanliga fall. Innan du väljer att aktivera oddsbonusar bör du alltid läsa igenom villkoren och kolla vad som gäller. Håll särskilt utkik efter minsta odds och hur många gånger beloppet ska omsättas. För att lära dig mer om hur oddsbonusar fungerar rekommenderar jag dig att besöka DagensBetting.se och deras utmärkta guide oddsbonusar. Där kan du bl.a lära dig om hur det fungerar med omsättningskrav för olika oddsbonusar.

Spela pre-match eller live

Allt fler väljer idag att spela på fotboll live istället för pre-match. När du spelar live justeras oddset efter vad som händer på planen. Om du sitter och ser på en match kan du alltså läsa av matchbilden och basera ditt nästa spel på detta. De flesta spelbolag har en specifik kategori för livespel så du enkelt kan hitta de matcher som spelas för tillfället. Det går så klart även att kombinera livespel med pre-match om du skulle önska.

Casha ut din kupong i förtid

En annan funktion som har blivit mer populär under sista tiden är att casha ut sitt spel i förtid. Då garanterar du dig själv en del av vinsten. Om ditt lag tar ledningen men det känns osäkert om de kommer hålla i 90 minuter kan du alltså sälja din kupong i förtid. Du kommer inte kunna sälja den för maximal utdelning men du riskerar inte längre att förlora allt du har bettat. Om du vill casha ut måste du själv hålla ett öga på din spelkupong samtidigt som matchen är igång. Det kommer stå på kupongen när det är möjligt att sälja den och till vilket belopp. Var snabb för matchbilden kan ändra sig innan du hinner trycka på “cash-out”.