Hållbara kläder från Movesgood

Konsumera smartare. Så kan man beskriva vågen av större företag, små butiker och storskaliga industrier som aktivt väljer att göra sin produktion mer miljövänlig. Det kan vara allt från nya företag som har miljö och medvetenhet som sina grundvärderingar, till etablerade affärsrörelser som väljer att ställa om produktionen efter noggrant övervägande.
Ju mer vi människor lär oss om vår del i klimatpåverkan och vilket ansvar vi faktiskt har, desto mer görs den här typen av gröna omställningar världen över. Till stor del beror det också på att konsumenterna blivit mer medvetna och efterfrågar mer klimatsmarta och miljövänliga varor. Numera skulle många uppleva de butiker som inte har ett miljötänk som omoderna och ansvarslösa.

Ett märke baserat på starka etiska principer

Movesgood är en webbutik som har tänkt på allt det här. De har sedan starten haft en passion och ett driv att skapa ett märke baserat på starka etiska principer. Detta har lett till samarbeten med andra organisationer, som arbetar med allt från diabetes till barns rättigheter, och givetvis miljöfrågor. Moovesgood själva arbetar med slow fashion, där medvetenhet och kvalitet är ledord, och klassiskt mode skapas med så minimal miljöpåverkan som möjligt. Deras kläder och accessoarer är tidlösa och deras höga kvalitet borgar för långa livscykler, så att du inte behöver köpa samma kläder på nytt varje säsong.

Besök Movesgood.com för att hitta hållbara kläder som gör gott både för dig och för jorden.

Favoritprodukter hos Movesgood

Här är mina fyra favoriter av stilrena pyjamasbyxor från Movesgood. Tillverkade i tunt material som låter huden andas.

Kläder för både män och kvinnor samt en härlig samling accessoarer.

Istället för att använda sig av bomull och syntetfiber, som påverkar miljön väldigt negativt i form av kemikalieanvändning, förorenat vatten och mycket mer, så fokuserar Moovesgood helt på bambu lyocell. Detta är en av de mest miljövänliga textilier som finns, och företaget är även väldigt noga med att använda de mest ansvarsfulla teknologierna för att säkerställa att produktionsprocessen går hand i hand med deras etik.

Varje år producerar företaget två kollektioner, anpassade efter säsong och rådande trender. De har kläder för både män och kvinnor samt en härlig samling accessoarer. Kläderna består av toppar och tröjor, byxor, klänningar och underkläder, samt ett visst urval av sportigare kläder samt en cashmere bambu-kollektion.

Valet att konsumera smartare

Moovesgood skapar kläder för både dig och vår jord, och är en webbutik som genomsyras av grundarnas känsla för mode, miljö och etiska principer som är lätta att skriva under på. Det känns tryggt och positivt med modeskapare som är genuina i sin passion och som lägger ett grundligt jobb på att se till att alla delar i tillverkningsprocessen ligger i linje med deras värderingar. Här är det lätt att som kund göra valet att konsumera smartare.