Hur funkar ett Swimspa?

Går du i tankarna att skaffa ett Swimspa nu till sommaren?
Ett swimspa är en smart uppfinning som ger dig ett komplett vattengym i trädgården eller på uteplatsen. Det är enkelt att både installera och underhålla. De tar inte upp lika mycket plats som en pool, men ger dig ändå möjligheten att till att både träna simning eller njuta av trivselbad.

Så fungerar ett Swimspa

Med hjälp av ett antal massagestrålar skapas en kraftig motström. Denna motström gör att du kan simma på plats. Du simmar mot strömmen, får bra träning och simmar på samma ställe. En bra jämförelse är när du springer på ett löpband, där du har samma position trots att du springer flera kilometer.

När kan man använda sitt Swimspa?

Ett swimspa står alltid med varmt vatten, vilket innebär att du kan använda det under hela året. Det är en stor fördel jämfört med en pool som man normalt stänger ner/tömmer på vatten framåt hösten.

Som simmare uppskattar man att det går att använda sitt Swimspa året runt.
Som simmare uppskattar man att det går att använda sitt Swimspa året runt.

Skonsamt träning för både knän och leder

För den som vill undvika onödig belastning på knän och leder så är träning i vatten något som är svårslaget. Med ett swimspa kan du enkelt träna flera gånger i veckan på ett skonsamt sätt till skillnad från om du exempelvis springer en löprunda ett par gånger i veckan. Skonsam simträning är något som ofta används som rehabilitering av idrottsskador. Det är också ett skönt sätt att varva ner efter en slitsam dag att under kvällen simma hemma i sitt uppvärmda swimspa.

Ska det användas av barn eller vuxna?

Ett Swimspa kan användas av både vuxna och barn. Kanske kopplar du som vuxen av i ett av massagesätena medan barnen simmar och leker i badet. Du kan även använda badet för att träna simning och låta massagestrålarna skapa en rejäl motström som ger dig en ordentlig träning.

Ett Swimspa kan användas av både vuxna och barn.
Ett Swimspa kan användas av både vuxna och barn.

Gör ett besök hos Crystal bad & Spa och hitta ett swimspa som passar för dina önskemål.