Intervju med Benny Kvist om affiliate

Benny Kvist jobbar sedan många år tillbaka med webbutveckling och annonsering på internet och driver flera större webbportaler.

Jag har fått möjligheten att intervjua Benny för att få honom att dela med sig av sina erfarenheter.

7 frågor till Benny om internetmarknadsföring:

Hej Benny! Kan du berätta lite om din bakgrund?

Javisst, jag är en person som alltid haft en dragning till att få skapa något i olika former och få utlopp för det jag själv vill göra. Tidigare hade fantasin inga gränser och man var mer kreativ, sedan utvecklades affärsintresset mer och är idag grunden till nya idéer. Jag värdesätter också tid och hälsa så min vardag balanserar mellan jobb, träning och tid med familjen.

Hur började jobba med webben?

Jag kom in på spåret att göra webbsidor och tjäna pengar genom annonsering runt 2006 då jag skapade en sajt utifrån ett arbete jag gjorde under mina utlandsstudier i Tyskland, den sajten lever fortfarande kvar i min ägo. Innan det hade jag också testat ett litet ehandelsprojekt men såg fördelarna men att göra det helt onlinebaserat vilket passade min livsstil bättre då och det löper fortfarande som en röd tråd i det jag utvecklar för webben.

Kan du berätta om några av dina projekt?

Eftersom jag är väldigt intresserad av ekonomi och marknaden så har det fallit sig att flertalet av sajterna handlar om börsen, valuta, råvaror, krypto och investeringar. Just nu när det är skakigt på marknaderna så märks det även tydligt på sajter som handlar om t ex dagens oljepris eller den volatila kursen i Bitcoin.

Hur ser en arbetsdag ut för dig som webbentreprenör?

När man efter morgonens bestyr och uppdrag hamnat framför datorn brukar jag sätta igång att beta av uppgifter på min lista. Det är allt från att utveckla sajter onpage, kontakta andra sajtägare för samarbeten och optimera annonser osv. Innan lunch gör jag avbrott för träning vilket oftast är gymmet, simning eller löpning. Det är en rutin och något jag måste göra, annars märks det snabbt om man inte fått röra på sig något under dagen. Det är livsviktigt för att kunna hålla ut i längden med ett orörligt arbete som det innebär när man står vid datorn.

Hur driver du besökare till dina sajter?

Till största del är det organisk trafik från sökmotorer men även genom lite annonsering med främst Google Ads. Har testat Facebook i omgångar men inte gett det några större chanser även om jag vet många andra i vår bransch som skördar stort genom det. Jag lägger krutet på att bygga upp mina tillgångar på webben genom länkar främst, det har varit det mest bestående och långsiktiga hittills.

Vilka branscher ska man satsa på som ny affiliate?

Jag tror det mesta som har med ehandel att göra fungerar bra för affiliate. Generellt ska det ju vara något folk söker sig till för att spendera pengar.

Dina bästa tips för att skapa en inkomst på webben?

Jag tror det viktigaste är att först hitta din nisch och målgrupp på webben.
Skapa och leverera innehåll som din målgrupp uppskattar och få lojala följare.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Tack Benny för att du tog dig tid och svarade på frågorna och fortsatt lycka till med dina projekt!