IP kamera – varför och vad är viktigt?

IP kamera - varför och vad är viktigt?

Användning av IP kamera, eller övervakningskamera har ökat fort de senaste åren.

Användningsområden

De används mest för att övervaka hem, människors lantställen eller liknande. De kan också användas för att övervaka husdjur hemma eller i ladugården. Hos Prylstaden.se hittar du ett stort utbud av IP kameror som kan kopplas till internetuppkopplingen, både trådlöst och genom nätverkskabel. Det är en enkel installation. Sedan kan du schemalägga inspelningar, få utskick via mejl med bilder när rörelse uppstår osv.

Kameror utomhus behöver förses med egenskaper som att tåla vatten och fukt medan inomhuskameror inte har så höga krav på just den typen av egenskaper.

Många larmfirmor säljer övervakningskameror som kopplas till ditt wifi och har även med en ljudenhet som vid larm talar om för den oinbjudne att de är observerade och att vakt är på väg. Ljudenheten kan också skicka information till din mobiltelefon där du anger ett kodord för att verifiera att du är du, innan du får information om vad som händer i ditt hem.

Att tänka på vid köp av övervakningskamera för inomhusbruk

5 saker att tänka på vid köp av övervakningskamera för inomhusbruk:

1. Bildkvaliteten

För att kunna se vad filmen föreställer så är bildkvaliteten oerhört viktig. En oklar bild kanske inte visar det du vill ska synas på filmen och i så fall är minsta kravet HD-kvalitet.

2. Integriteten

Det är viktigt och självklart att värna om privatlivet och din person för att känna dig säker och trygg. Integriteten kan också gälla dig själv och din familj. Det är viktigt att ni kan slappna och känna er naturliga hemma. I så fall rekommenderas en IP kamera med integritetslucka, så att du kan bestämma när linsen ska filma eller ej, genom att fälla ner eller upp denna integritetslucka.

3. Rörelsesensorer

En kamera behöver inte filma hela tiden om du vill filma enbart händelser. Då behöver du se till att kameran har rörelsesensorer, så att den enbart filmar vid rörelse. Det sparar även el vilket du säkert uppskattar.

4. Enkel installation

Det ska inte vara så svårt att installera en kamerautrustning. Välj en så kallad plug & play-kamera. Den kopplar du in på egen hand med hjälp av en kort instruktion: anslut strömkabeln, ladda ner den app som står angiven i instruktionen och anslut till sist kameran till appen via wifi så är du redo att sätta igång. En fördel är om det finns backup funktion för elavbrott så att ett strömavbrott inte stoppar filmningen.

5. Kamerans upptagningsområde

Det är vad som filmas som kamerabevakningslagen tar hänsyn till, oavsett vad ditt syfte är. Alltså allt som syns på filmens upptagningsområde. Du behöver säkra att din kamerainstallation enbart filmar ditt hus eller din trädgård och absolut inte ett område som är allmänning eller mark ägd av annan privatperson. Det strider mot kamerabevakningslagen.

Tre bra IP kameror hos Prylstaden.se

Här får du tre riktigt bra förslag för dig som ska skaffa en ny IP Kamera:


Besök Prylstaden.se för att göra din vardag lite tryggare!