Lär dig mer om aktier och fonder

Lär dig mer om aktier och fonder

Jag har sparat i aktier och fonder i många år och har ett så kallat investeringssparkonto (ISK) hos Avanza. Med ett ISK behöver man inte skatta för varje aktieaffär man gör utan sparkontot schablonbeskattas varje år. Det är enkelt och smidigt. Genom att spara i aktier får man en större inblick och intresse i de företag man investerar i.

Att spara i fonder kan kännas enklare om man inte har tiden eller intresset för att sätta sig in i olika aktier/bolag. I en fond ingår flera olika företag, ofta är det företag inom en speciell bransch eller bolag inom ett geografisk område (Ex: Sverigefonder, Europafonder m.fl).

Hur börjar man spara i aktier som nybörjare?

Att komma igång att spara i aktier för första gången kan vara lite skrämmande. Som tur är finns det bra hjälpmedel som inte kostar någonting mer än den tid du lägger ner. Här kommer jag tipsa om en hemsida som kan hjälpa dig att komma igång med aktiehandel i liten skala.

Spara i aktier som nybörjare

Välskrivna guider som hjälper dig komma igång med aktiehandel

På SparaCash.se kan du som är nybörjare på aktier lära dig mer om hur man sparar i aktier och fonder. Här hittar du lärorika guider inom sparande. Guiderna är välskriva och enkla att lära sig mer av. Läs mer på Spara aktier för nybörjare.

Ta hjälp av Youtube för att lära dig mer om aktier

På SparaCash´s YouTube-kanal hittar du även massor av videos om hur du kan börja investera i aktier, fonder och kryptovalutor. Här kan du exempelvis få fem goda råd om hur du tjänar pengar på aktier:

Läs guiderna och titta igenom de videos som finns på Youtubekanalen så kommer du att lära dig mycket om hur man sparar i aktier och fonder. Lycka till!