Nyårslöfte uppföljning

Varje år så ger vi i Sverige varandra och oss själva nyårslöften. En del lovar sig själva att träna mer, andra kanske tänker ut att dem ska spela mindre dataspel som t.ex. Angry Birds. Vissa lovar, vilket också är bland dem vanligaste nyårslöften, att sluta röka, vilket är ett hedervärt nyårslöfte både för sig själv och sin omgivning. Några kreativa personer kanske lovar att börja någon kurs under det nya året, lära sig ett nytt språk eller lära sig spela akustisk gitarr. Slutligen lovar många sig själva och sina äkta hälfter att sluta upp med att vara sådana svin eller vildsvin som en god vän uttryckte sig.

Mitt nyårslöfte

Den 31 december 2011 gav jag mig själv ett nyårslöfte (fast jag kallade det för nyårsmål), som innebär att jag skulle sluta äta godis och dricka sockerdricka (läs RedBull). Jag skulle också skära ner ordentligt på fikabröd i form av bullar, kakor, kladdkaka och tårtor. På nyårsafton stod vågen på 88 kilo, inte enbart muskler tyvärr. Målet var att nå ner till 80 kg innan maj då jag ska springa den årliga Grabbhalvan i Örebro.

våg

Hur har mitt löfte gått hittills?

Jag har fullföljt mitt löfte bra under årets första två månader. Inget godis har ätits och ingen sockerdricka har druckits. Vad gäller fikabröd så har jag fikat en gång i form av morotskaka som min dotter hade varit med och bakat, det hade jag inte hjärta/mage att tacka nej till. Men det blev bara en bit.

Så utan vare sig bantningspiller eller andra kurer, så står nu vågen på 81 kilo, dvs minus 7 kilo på 2 månader, bara genom att dra ner på sockerintaget och småätandet. Hurra för mig 🙂

Nu gäller det att gå ner det sista kilot, samt att förbättra på konditionen ordentligt till vårens lopp.

En kommentar till “Nyårslöfte uppföljning”

Kommentarer är stängda.