Öka konverteringen med 44% med hjälp av Popup Scheduler

Jag är inget stort fan av Popup-annonser och har vanligen ställt in mina webbläsare för att blockera dem. Popup-annonser är för den oinsatte ett litet extra annonsfönster som öppnas när du besöker en hemsida. Har du som jag valt att blockera dessa annonser så märker du förstås inget, men dem som inte gjort det får ta del av diverse erbjudanden.

Nu blev jag tillfrågad av en annonsör på min hemsida om löshår, om jag kunde lägga upp en Popup-annons för dem. Annonsen ger mervärde till kunden då dem får fem små produkter på köpet när dem köper löshår hos annonsören om dem uppger koden som står på popupannnsen.

Då affiliatenätverket som annonsören använder, inte kunde erbjuda någon kod för detta, så sökte jag och fann ett bra plugin för WordPress. Pluginet jag använder heter WordPress Popup Scheduler och kan laddas ner här.

Med hjälp av detta plugin kan du enkelt skapa och editera annonsen så att den får det formatet du önskar. Det gör du direkt i WordPress och du får snabbt fram det resultat du vill ha.

Skillnad i konvertering – före & efter Popup

Nu är mätperioden relativ kort för att dra några ordentliga slutsatser, men konverteringen har i alla fall ökat med 44% efter det att jag la upp popupannonsen. Jag tror att en bidragande orsak till detta är att besökaren som kommer till min sida till stor del är ute efter att köpa löshår och att denna annons med mervärde ger dem den knuff dem behöver för att göra ett avslut.

Slutsats

Jag tror inte att det är någon bra idé att lägga upp popups på alla hemsidor man har, utan vara selektiv och bara använda dem om man har ett riktigt bra erbjudande. Men om man kan erbjuda sina besökare något extra, så kan en popup-annons hjälpa till att förmedla budskapet till besökaren och därmed öka konverteringsgraden.

7 reaktioner till “Öka konverteringen med 44% med hjälp av Popup Scheduler”

  1. Hur använder ni det? Popup direkt när besökaren kommer, när man scrollat ner, efter x sekunder, efter y sidor, när man kommer andra gången?

  2. Jag har ingen affiliatesajt för tillfället men det ska helt klart komma allt eftersom! Jag har planerat att starta ett par affiliatesajter några gånger men aldrig riktigt kommit till skott. Men jag har faktiskt aldrig haft en tanke på att använda pop-ups då. Men nu när man tänker efter så är det ju rent ut sagt genialiskt och detta tips ska definitivt utnyttjas!

    Så helt enkelt: Tack så mycket för tipset!

  3. Tack för tipset. Kommer testa det på min egen hemsida lite längre fram.

    Jag har provat med plugins som visar olika versioner av sidan men aldrig vågat ge mig in på pop-ups innan eftersom jag var rädd att det kändes spammigt.

Kommentarer är stängda.