Tomaz svarar på mail om vinterdäck

Jag är sedan ett par år tillbaka lycklig ägare av en affiliatesajt om däck, där jag skriver om vinterdäck och sommardäck. Fler och fler köper sina däck online, även om dem flesta människor fortfarande åker ut till däckbutiker/monteringsverkstäder och handlar sina däck på plats. På min sajt så marknadsför jag ett par stora däckföretag, bla. Däckonline samt däckbutiken Gummithuset. Dessa företag har två försäljningstoppar under året, en nu straxt innan vintern tar fart, samt en topp under mars/april då sommardäcken ska på igen.

Nu i veckan fick jag en fråga till sajten från Klas-Fredrik.

Hej,
jag har vinterdäck kvar efter att jag sålde min V50 2.4i (2005 modell) och undrar om jag kan använda dessa på min V70 2.0F 2009 modell?
Det är dimension 205/55R16 91T, på plåtfälgar. Bult 5/108 och nav 63,4 – om jag har förstått det korrekt.
ET mått är 52,5.Det sägs att man ska ha dimension 205/60R16 96V med fälgar som har bult 5/108, nav
63,3 och ET 50!

Hälsningar
Klas-Fredrik

Hmm, klart som korvspad? Inte för mig. ET känner jag igen som en utomjording sedan tidigare, men av denna fråga känner jag mig mer som ett UFO. Här får jag helt enkelt bolla över frågan till någon annan.

Tomaz svarar:

Bästa Klas-Fredrik,

tack för edert e-mail.

Tyvärr så är Holger på vår Teknisk avdelning den enda som kan svara på sådana frågor och nu är han bortrest under resten av året så var vänlig och vänd er till en monteringsverkstad för att få rätt information.
Om ni har flera funderingar så är ni välkomna att återkomma till oss.

Mvh
Tomaz Lavén