Skräddarsydda personliga brev med hjälp av Cowrite

Att skriva Skräddarsydda personliga brev

När man söker nytt jobb så skickar man in ett personligt brev tillsammans med sitt CV. För att få chansen att komma på jobbintervju behövs det oftast ett riktigt bra skrivet personligt brev. Att skriva det personliga brevet är det många som har svårt för att göra. Därför är det kul att kunna presentera en supersmart tjänst som hjälper dig som jobbsökande att skriva de personliga breven. Med Cowrite´s dynamiska mall skapar du personliga brev som är välskrivna, professionella och skräddarsydda för varje jobb du söker. Breven kan skrivas både på svenska och på engelska.

Jag har valt att prova tjänsten för att skapa ett personligt brev när jag ska söka jobb hos Google. Den internationella sökmotorn söker folk som är duktiga på deras algoritmer, och efter att så många år har jobbat med att försöka överlista dem så borde jag ha de rätta kvalifikationerna.

Jag skapar först enkelt ett konto hos Cowrite. Sedan loggar jag in och går till sidan skriv ett personligt brev. Här får du första valet – vill du skriva ett personligt brev eller är du en arbetsgivare som vill skriva en rekryteringsannons för ett jobb du vill erbjuda? Jag klickar i Personligt brev.


Vad vill du skriva? – Jag väljer Personligt brev.


Nästa val är hur mycket tid du vill lägga på att utforma brevet. Du kommer få svara på ett antal frågor och ju mer tid och energi du lägger på detta, ju bättre resultat får du såklart. Då
Jag prövar att klicka i 5 minuter, då jag vill göra ett snabbt test.


På språkfrågan väljer jag svenska.Jag klickar på Egenföretagare
Jag jobbar inom IT-branschen.Sedan följer ett antal frågor där man svarar om tidigare anställningar och utbildning. Vilka starka sidor man har osv.

Slutligen får man ett förslag på sitt personliga brev. Här har man möjlighet att klicka fram olika förslag inom flera olika kategorier:

Jag fastnade för den inledande frasen. Tomaz + Google = SANT
Här kan du testa dig fram och få flera olika förslag att välja på vad gäller exempelvis varför man passar för jobbet och de olika argumenten varför arbetsgivaren ska välja just dig.

Slutligen klickar man Nästa och väljer om man vill använda tjänsten längre(om man har fler jobb att söka) eller kortare tid. Man betalar och får sitt personliga brev levererat. En bra och smidig tjänst som har många goda rekommendationer.

Klar med det personliga brevet
Klar med det personliga brevet – bara att skicka in jobbansökan till Google.