Spanien bjuder på allt

Att resa till Spanien

Spanien har varit ett populärt resmål för svenskar i många år. Det är ett land som har allt: sol, värme, god mat, vänlig befolkning och vackra stränder. Man kan dessutom välja mellan att ha en solsemester på stranden eller njuta av stadslivet. Spanien är ett semesterparadis som bjuder på många spännande resedestinationer. Vill man känna på stadslivet är en resa till Barcelona eller Madrid en självklarhet. I båda städerna finns det mängder med shoppinggator, restauranger och uteserveringar.

Städerna är även kända för sina fotbollslag och många väljer att åka på en weekend för att se lag som Barcelona FC och Real Madrid. Det finns även häftiga sevärdheter som passar hela familjen. I Barcelona kan man besöka det gotiska kvarteret Barri Gotic och i Madrid hittar man det kungliga palatset och konstmuseum. De två städerna är perfekt för en weekend eller för de som vill stanna några fler dagar.

Populära öar

Spanien består även av några populära öar där Mallorca länge har toppat listan över populära resmål. Utöver Mallorca finns även de populära öarna Ibiza, Menorca, Formentera, Marbella och Kanarieöarna. Ön Mallorca har det mesta man kan önska sig så som vacker natur, pulserande nattliv och vackra stränder. Det är en resedestination som passar hela familjen. För de som vill ha mer natur är Menorca ett bra alternativ. Här är vattnet helt klart och stränderna omgärdas av böljande kullar och berg. Ibiza är känt för party men ön erbjuder så mycket mer än det. På Ibiza finns det fin natur med sandstränder och klart vatten som är perfekt för snorkling. Vill du få mer inspiration till din Spanienresa ska du besöka spanienguiden där får du goda råd om allt i från att resa till Spanien på semester till att flytta permanent till Spanien.

Stadsliv och natur

Kanarieöarna består av flera öar: Teneriffa, Gran Canaria, La Gomera och Fuerteventura. För de som vill ha en lugnare atmosfär är Fuerteventura och La Gomera att rekommendera. Teneriffa och Gran Canaria är två öar som innehåller både stadsliv och natur. De är även de två kändaste öarna som blivit populära resmål för hela familjen. Har man ett intresse för golf kan La Gomera rekommenderas med sitt böljande landskap. Vill man ha en lugnare familjesemester bjuder Fuerteventura på långa sandstränder.

God mat i Spanien

Förutom vackert landskap bjuder även Spanien på god mat. Här kan man njuta av mat som Tapas, paella, pinchos och calamares bland annat. Gillar man skaldjur och fisk har man kommit rätt på det då det är väldigt vanligt i det spanska köket. Man gillar även att använda sig av vitlök, olivolja och färska örter. Det är med andra ord inte konstigt att Spanien har blivit ett så pass populärt resmål för svenskar. Beroende på när man åker och hur flexibel man är med datum kan man dessutom hitta riktigt prisvärda resor. Nuförtiden går det även att boka boende antingen via hotell eller via Airbnb, det gör att man kan hitta ett boende som passar ens egna budget.