Tips när du ska anlita en målerifirma

Om du ska anlita en målerifirma för att utföra ett måleriarbete i ditt hem är det viktigt att du hittar en bra firma. Oavsett vad för hantverkare du anlitar är det alltid lika viktigt att kontrollera firman noggrant. Tänk noga igenom vilken firma du släpper in i ditt hem och vilka målare du lägger pengar på. Annars kan du riskera att kasta dina pengar i sjön eller bli fast med ett halvdåligt resultat.

Att tänka på när du anlitar målare

Det viktigaste att tänka på när du ska anlita en målare i Stockholm för ett måleriarbete i ditt hem är att du väljer en pålitlig och seriös firma. Innan du gör det behöver du först fastställa exakt vad du behöver hjälp med. Utgå från denna checklista så kommer du garanterat få ett lyckat måleriprojekt med professionellt resultat.

1. Skriv en projektbeskrivning

Innan du tar kontakt med några målare bör du skriva en projektbeskrivning över vad som ska göras. Denna projektbeskrivning kan du använda dig av när du tar in offerter i ett senare skede.

Se över utbudet av målerifirmor

2. Se över utbudet av målerifirmor

När du har en projektbeskrivning är det dags att se över vilka målerifirmor som verkar i ditt område. Samla på dig en kort lista över ett fåtal målerifirmor som verkar bra.

3. Kontakta målerifirmor

Kontakta gärna flera målerifirmor och fråga om du kan få en offert. Använd projektbeskrivningen du tidigare tagit fram och skicka den till dina kandidater. Ju tydligare och mer utförlig din projektbeskrivning är desto mer rättvisande kommer dina offerter bli.

4. Jämför offerter

Om du har samlat på dig ett gäng offert bör du sätta dig ner i lugn och ro och jämföra dem med varandra. Att jämföra offerter kan vara lite svårt om du inte har någon tidigare erfarenhet av det. I grund och botten handlar det om att jämföra priset och vad du får för det priset. Att välja den målerifirma som erbjuder den lägsta totalsumman är inte alltid bäst. En målerifirma kanske har bättre pris medan en annan målare har ett dyrare pris men har bättre garanti på arbetet, vilket också är värt en hel del. Du får helt enkelt väga för- och nackdelar med olika målerifirmor och avgöra vilken du anser vara mest prisvärd.

Kontrollera målerifirma

5. Kontrollera målerifirman

I samband med att du jämför offerter bör du kolla upp varje målerifirmas organisationsnummer. Kolla upp om de har F-skattsedel och undersök gärna deras ekonomiska status. Ju större måleriprojekt du planerar desto viktigare är det att du har att göra med ett seriöst, stabilt och tryggt företag.

6. Skriv avtal

När du valt en målerifirma du vill anlita och kollat upp att de är pålitliga ska du kräva att skriva ett avtal med företaget. Det spelar ingen roll hur litet projekt det handlar om, ett avtal är alltid nödvändigt. Om en målerifirma nekar att skriva ett avtal bör du genast vända åt andra hållet. Avtalet ska innehålla alla era gemensamma bestämmelser. Om något oväntat inträffar eller målerifirman inte håller vad de lovar kan du hänvisa till avtalet.