Tips på hur du städar som ett proffs

städa som ett proffs.

Alla vet om att det är viktigt att städa och hålla sitt hem rent. För att underlätta denna syssla och göra hela processen mer givande finns det effektiva tips som hjälper dig. Genom att städa i samma ordning som proffsen kommer det att bli både roligare och mer effektivt. Här kommer du att få enkla tips av mig på hur du gör för att städa ditt hem som dessa proffs! Det mest effektiva sättet att städa ditt hem är att göra följande:

  • Rensa och ställ i ordning saker.
  • Damma av och dammsuga.
  • Prioritera ditt kök.
  • Tömma papperskorgar och soptunnor.
  • Putsa dina fönster.

Topp 5 steg till ett städat hem

Topp 5 steg till ett städat hem

1. Rensa och ställ i ordning saker – Det är bäst att börja med att rensa och ställa i ordning sakerna i ditt hem. Ta bort sådant som ligger i vägen för städningen som till exempel böcker, leksaker, DVD-filmer eller andra föremål. Detta säkerställer att du får en god överblick över utrymmet som behöver städas så att du kan städa effektivare.

2. Damma av och dammsuga – Börja först med att damma av dina lampor, möbler och elektriska apparater innan du går över till dammsugning. När du är färdig med att dammsuga fattas det bara att moppa golvet för att få det skinande rent. Om du saknar en mopp hemma kan du alltid använda en gammal t-shirt.

3. Prioritera ditt kök – Köket bör du prioritera och rengöra på djupet. Börja med att diska först eller lägga disken i diskmaskinen om du har en. Förutom att göra diskbänk och köksbänk rena med rengöringsmedel, se även till att rengöra kylskåpet och eventuellt din mikrovågsugn också om du har det. Skrubba mikrovågsugnens klibbiga fläckar och avsluta sedan med en fuktig trasa. Nästa steg är att gå igenom kökslådorna och göra dem rena om de är smutsiga.

4. Tömma papperskorgar och soptunnor – Att tömma alla dina papperskorgar och soptunnor är viktigt för att det inte ska börja lukta dåligt. Lägg sedan i nya påsar när du är klar. Ett tips är att lägga i flera stycken påsar direkt så att du slipper lägga dit en ny varje gång du slänger dina sopor.

5. Putsa dina fönster – Det kan vara tidskrävande att putsa dina fönster men samtidigt är processen helt okomplicerad. Ta en flaska fönsterputs, spraya ett fönster och torka av den med en pappershandduk.

Anlita en städfirma för hemstädning

Även om du kan städa ditt hem själv kan det finnas vissa giltiga skäl för att låta en städfirma göra jobbet istället. En professionell städfirma i Stockholm kan till exempel städa ditt hem om du ska resa bort eller om du är sjuk. När du bokar en hemstädning i Stockholm se då bara till att städfirman har tillgång till ditt hem och att förbereda på så sätt att städarna kan sätta igång med själva städningen utan dröjsmål.

Du behöver oftast inte köpa några rengöringsprodukter eftersom professionella städfirmor har allt de behöver för städning. Å andra sidan är det bra att säga till innan om du har husdjur eller barn, så att de är extra försiktiga med rengöringsmedel. Det kan till exempel vara lämpligt med gröna och certifierade rengöringsmedel även om de kan vara något mindre effektiva. Du behöver inte heller tänka på att teckna någon försäkring eftersom städarna bör vara försäkrade genom städfirman, inklusive skada eller oavsiktlig skada.

Anlita en städfirma för hemstädning
Lyckan med ett rent och städat hem.