Få tillbaka hårväxten utan operation

Trombocyt behandling mot håravfall

Håravfall är ett väldigt vanligt och generande problem som kan drabba både män och kvinnor. Detta är dock ett mer vanligt problem för män än kvinnor. Håravfall kan bero på olika faktorer, i många fall är det genetiskt men det kan även bero på stress, sjukdomar och mediciner.

Oavsett vilken faktor det är som påverkar detta kan man få hjälp med tunnhårighet och håravfall.

Idag finns det olika metoder att behandla håravfall på och hos Akacia Medical kan man få hjälp på några olika sätt. Ett väldigt effektivt och populärt alternativ är Trombocyt behandling som även kallas för PRP-behandling. Det är en behandling för både hår och hud. En sådan behandling passar perfekt för dig som upplever att du blivit tunnhårig och lider av håravfall och även för dig som lider av hudproblem eller bara vill fräscha upp huden.

Få tillbaka hårväxten utan operation

Vad är en Trombocyt behandling?

En Trombocyt behandling hår / PRP-behandling utför genom att man tar ett rör med blod från patienten sedan separeras blodplasman med mycket blodplättar från blodet. Sedan injiceras plasman in i hårbotten med små stick. Självklart bedövas hårbotten innan man sätter igång för att minska smärta och obehag.

Det som händer när man injicerar detta är att blodplättarna sprider tillväxthormoner i områdena som injiceras. Dessa tillväxthormoner bidrar till att sätta igång blodcirkulationen och celldelningen och med hjälp av detta återhämtar sig svaga hårsäckar och börjar producera hår igen. Denna behandling ska göras som en kur på 3 behandlingar och det tar cirka 3-6 månader innan man ser det slutliga resultatet. Men många märker en stor skillnad redan efter 3-4 veckor efter den första behandlingen.

Vad och vem kan man behandla?

Denna metod är utmärkt för att stoppa, reducera håravfall och att väcka liv i gamla hårsäckar. Behandlingen kan även göras i andra områden där man tappat hår, så som skägg, ögonbryn eller andra delar av kroppen.

Metoden passar både för män och kvinnor och resulterar till tjockare och fylligare hår. Denna behandling passar även utmärkt för dig som har drabbats av Alopecia areata (Fläckvis håravfall). Och behandlingen har visat väldigt fina resultat för Alopecia patienter. Behandlingen hjälper även mot kronisk irritation eller klåda i hårbotten.

Reducera håravfall och väck liv i gamla hårsäckar.

Hudföryngring och hudbesvär

Trombocyt behandling är inte bara till för håravfall utan är även en känd och populär hudvårdsbehandling. Inom hudvården blev är denna behandling mer känd under namnet vampyrbehandling. Detta beror på att man just använder sig av blod i behandlingen.

Behandlingen passar utmärkt för hudföryngring då det sätter igång blodcirkulation och celldelning. Metoden passar även för någon som lider av akne eller ärr i ansiktet och hjälper till att förfina huden. Då huden börjar att återuppbygga sig igen reduceras ärr, pigmenteringar, rynkor och linjer med denna metod.

Det är även en utmärkt behandling för att bara fräscha upp huden och även för att förebygga rynkor, linjer och ålderstecken.
Denna behandling håller även huden otroligt återfuktad. Behandlingen blev väldigt uppvaktad efter att Kim Kardashian gick ut med att detta är en av hennes favoritbehandlingar. Sedan dess har PRP-behandlingar varit väldigt stora på marknaden.

Läs även inlägget om hårtransplantation här.