Upptäck Londons charm på en minnesvärd weekendresa

Resa till London

Välkommen till London – en stad full av historia, kultur, mat och shopping! En weekendresa till London är en perfekt möjlighet att utforska stadens charm och uppleva allt den har att erbjuda. Här är några av de bästa sätten att njuta av din tid i denna fantastiska stad. Det finns mycket att göra i London oavsett vilka intressen du har. Här finns något för alla.

Utforska Londons historiska sevärdheter

London är fylld med historiska sevärdheter som berättar om stadens rika förflutna. Besök Tower of London och lär dig om dess fascinerande historia som fästning, kungligt palats och fängelse. Gå över Tower Bridge och beundra den ikoniska arkitekturen. Missa inte heller Buckingham Palace, där du kan se den berömda vaktavlösningen.

Upplev den pulserande kulturen i London

London är känt för sin pulserande kultur och konstscen. Besök British Museum och se en imponerande samling av världens konst och artefakter. Gå på en teaterföreställning i West End och upplev några av världens bästa musikaler och pjäser. Ta en promenad längs South Bank och njut av gatuartister, gallerier och restauranger.

Smaka på Londons läckra mat och dryck

London är en matälskares dröm. Prova traditionell brittisk mat som fish and chips eller afternoon tea på en av stadens många charmiga tehus. Utforska också stadens mångfaldiga matkultur genom att besöka marknader som Borough Market eller Brick Lane, där du kan hitta allt från indisk curry till mexikansk street food.

Upptäck London på flera sätt

Upptäck Londons mångfaldiga shoppingmöjligheter

London är känt som en av världens bästa shoppingdestinationer. Besök varuhus som Harrods eller Selfridges för att uppleva lyxshopping i världsklass. Gå på jakt efter unika vintagefynd i områden som Camden eller Shoreditch. Missa inte heller de berömda varumärkena på Oxford Street och Bond Street.
På tal om Bond, I england kan du gå på turer som tar dig till de olika ställena där James Bond-filmer har spelats in. 

Ta en avkopplande promenad längs Themsen

En promenad längs Themsen är ett perfekt sätt att koppla av och njuta av Londons vackra landskap. Passera ikoniska landmärken som London Eye och Houses of Parliament. Stanna till vid en av flodbåtarna och ta en båttur för att se staden från ett annat perspektiv.

Njut av Londons spännande nattliv

London har ett spännande nattliv som passar alla smaker. Besök en av stadens trendiga barer eller pubar för att prova på lokala ölsorter eller cocktails. Gå på en klubb och dansa till tidig morgon. För en mer avslappnad kväll kan du också se en film på en av stadens många biografer eller njuta av live-musik på en av de många konsertscenerna.

Besök några av Londons vackra parker och trädgårdar

London är känt för sina vackra parker och trädgårdar där du kan koppla av och njuta av naturen. Besök Hyde Park och ta en picknick vid Serpentine Lake. Utforska Kew Gardens och beundra de vackra blommorna och växterna. Missa inte heller Regents Park, där du kan besöka London Zoo eller ta en båttur på sjön.

Foto från vackra London och Big Ben på hösten

Upplev konst och kreativitet på Londons museum och gallerier

London har ett imponerande utbud av museum och gallerier där du kan uppleva konst och kreativitet i världsklass. Besök Tate Modern och se modern konst från några av världens mest kända konstnärer. Gå till National Gallery och beundra mästerverk från olika epoker. Missa inte heller Victoria and Albert Museum, där du kan utforska mode, design och konsthantverk.

Delta i traditionella evenemang och festivaler i London

London är känt för sina traditionella evenemang och festivaler som lockar besökare från hela världen. Delta i den årliga Notting Hill Carnival och upplev en färgstark parad med musik och dans. Besök också Winter Wonderland i Hyde Park under julperioden och njut av åkattraktioner, marknader och isrinkar. Missa inte heller den berömda Guy Fawkes Night, då himlen fylls av fyrverkerier.

Utforska Londons unika arkitektur och landmärken

London är känt för sin unika arkitektur och imponerande landmärken. Besök St Paul’s Cathedral och beundra dess vackra kupol. Gå till The Shard och njut av en fantastisk utsikt över staden. Missa inte heller Houses of Parliament och Big Ben, som är symboler för London.

En weekendresa till London är en oförglömlig upplevelse. Utforska stadens historiska sevärdheter, upplev den pulserande kulturen, smaka på läcker mat och dryck, och njut av allt annat som denna fantastiska stad har att erbjuda.

I London finns mycket vacker natur som kan vara perfekta för ett bröllop eller smekmånad. 

Tänk på att Brexit gjort det lite mer komplicerat att resa till London än vad det var tidigare. För alla senaste information om vad som gäller, besök Sweden Abroads hemsida.