Vad är en Kreditgivare?

Vad är en kreditgivare?

Du har säkert någon gång i ditt liv hört talas om kreditgivare, men du kanske inte vet vad det är? I detta inlägg kommer du att få all information du behöver om kreditgivare, vad det är och vad de gör för något.

Detta är en kreditgivare

Du har säkert hört talas om begreppet långivare någon gång? En långivare är till exempel en bank, ett bolag eller en privat person som lånar ut pengar till en låntagare. En kreditgivare är nästan samma sak men en kreditgivare ger oftast bara ut krediter. Vissa företag ger ut kreditkort som du kan ansöka om och om du köper något på avbetalning har du gjort det via en kreditgivare. Skillnaden mellan långivare och en kreditgivare är alltså att en långivare lånar ut pengar och en kreditgivare lånar ut krediter. En kreditgivare är ett företag eller ett bolag, det kan alltså inte vara en privatperson som ger ut krediter.

Att tänka på när du ska ta krediter

När du ska ta ett kreditlån finns det några saker du bör tänka på, likasom vid alla lån. Det första du ska göra är att fundera på om du verkligen behöver ta ett kreditlån, när du väl har bestämt dig för att göra det är det dags att hitta en bra och pålitlig kreditgivare. Hos Mystep.se hittar du över 170 stycken kreditgivare. Mystep.se är en finansiell jämförelsesajt som både jämför kreditgivare och lån när det kommer till lånebelopp, räntor och villkor. Helt beroende på hur snabbt du vill låna och hur mycket du vill låna finns det kreditgivare som är bäst för just dig. Men det kan vara svårt att hitta den bästa kreditgivaren för just dig, men då kan du använda dig av en låneförmedlare. En låneförmedlare kan lista kreditgivare och bankerna som de samarbetar med.

Att tänka på när du ska ta krediter

Det finns en stor fördel med att använda sig av en låneförmedlare, dels så kan låneförmedelaren kontakta alla kreditgivare som denne har samarbete med för att du och låneförmedlaren ska kunna hitta den bästa kreditgivaren för dig. Låneförmedlaren kan också få information om hur lång tid det kommer att ta för dig att få pengarna, de kan få bra information om hur hög räntan kommer bli för ditt lån och de kan få information om andra avgifter som kan tillkomma, till exempel uppläggningsavgifter.

Du bör också tänka på att inte låna för mycket krediter. Om du lånar för mycket krediter, mer än du egentligen behöver, finns det risk att du inte kan betala tillbaka. Om du har lånat för mycket och inte kan betala tillbaka finns det risk att du hamnar i en ond spiral där du lånar mer pengar för att betala av gamla lån, låna därför alltid det du behöver och inte något mer. Innan du väljer din kreditgivare bör du också jämföra olika kreditgivare på nätet för att hitta den bästa och billigaste för just dig.

Handla på kredit med delbetalning.

Delbetalning

Det finns som sagt företag som ger ut krediter, de allra flesta människorna har handlat på kredit. Om du till exempel har tagit något på avbetalning, eller delbetalning som det också heter, då har du handlat på kredit. Det är viktigt att inte handla för mycket på kredit då även en hundra lapp kan bli väldigt mycket i slutändan. Det är skönare att kunna betala av en delbetalning snabbt än att ha flera tusen som måste betalas av under flera år. Om du tar något på delbetalning kan du oftast välja själv hur mycket du vill betala varje månad, men det finns oftast en minimum för hur lite du får betala varje månad. Det kan vara bra att titta upp hur mycket du måste betala varje månad innan du genomför ett köp, detta för att du ska kunna ha så bra koll på din ekonomi som möjligt.