Varför ska du skaffa en swimmingpool?

sVarför ska du skaffa en swimmingpool?

Att skaffa en swimmingpool är en investering som lönar sig. Att ha en swimmingpool innebär att man får både nytta och glädje under lång tid framöver. Det är ett sätt att njuta av sommaren och att få något extra att se fram emot när man är hemma.

Man får mycket glädje genom att ha en swimmingpool hemma. Det ger familjen ytterligare en anledning till att vistas utomhus tillsammans. Man kan tillbringa tid med familjen eller med vänner vid poolen. Det är ett perfekt ställe för att få lite sol, bada och ha kul tillsammans.

En pool förbättrar värdet på ditt hem

En pool kan även förbättra värdet på ditt hem. Om du vill sälja ditt hus, är en swimmingpool ett bra sätt att öka värdet på ditt hus. Det kan även bidra till att få in fler potentiella köpare.

Gör sommaren roligare

En swimmingpool är ett perfekt sätt att få ut det mesta av sommaren. Man kan njuta av lata dagar vid poolen, umgås och ha kul. Det är ett perfekt ställe att träffa vänner, grilla, ha poolparty och bara ha skoj. Man kan även få en hel del träning genom att simma i poolen.

Ingen stress

Ingen stress

Att ha en swimmingpool innebär att man inte behöver åka utomlands för att få uppleva härligt kristallklart vatten. Man slipper stressen med att ta sig till stranden eller resa bort. Det är bara att ta på sig badkläderna och hoppa i poolen.

Få extra träning med hjälp av en egen pool

Om du skaffar en pool hemma så får du möjlighet att träna lite extra på ett roligt sätt. Här kommer sju förslag på hur du kan träna i swimmingpoolen:

1. Gör uppvärmningssimning: Börja med att simma ett par längder långsamt för att värma upp kroppen.

2. Simma intervaller: Simma två längder så fort du kan, ta sedan en vila och upprepa detta för att förbättra din kondition.

3. Simma dragövningar: Använd en fotledsboja som ger dig mer motstånd i vattnet för att stärka armar och ben.

4. Simträna tillsammans: Simma tillsammans med en vän eller din partner. Försök att hjälpa/coacha varandra för att förbättra er simningsteknik och styrka.

5. Blanda in styrketräning: Simma först ett par längder och gör sedan styrketräning på poolkanten som exempelvis armhävningar, knäböjningar, situps m.m.

6. Blanda simsätten: Byt mellan frisimning, bröstsim, ryggsim osv. för att förbättra din teknik.

7. Träna uthållighet: Bestäm ett distansmål och simma så långt du kan för att träna din uthållighet. Det kan vara ett visst antal längder du simmar eller en viss tid som du tränar.

Gör sommaren roligare med en pool hemma

Ordna ett roligt poolparty

Poolpartys är det perfekta sättet att fira någonting stort eller bara att njuta av sommaren. Det är ett avkopplande och trevligt sätt att umgås med familj och vänner, och man har allt man behöver hemma. Man kan göra det till en temakväll och göra det till ett äventyr för alla.

Vanligtvis har man olika aktiviteter såsom badlekar, poolspel eller musik för att få alla att känna sig inkluderade. Förslagvis kan man även bjuda på god mat och dryck som alla kan njuta av. Man behöver inte lämna hemmet för att ha det roligt, man kan skapa en ljuvlig miljö med lite planering. Så bjud in dina vänner och familj till ett poolparty, och skapa ett minne som alla kan uppskatta.

1. Förbered mat och dryck, så att alla som kommer har något att njuta av.

2. Spela upp musik som alla kan njuta av. Förslagsvis gör du spellistor via Spotify som matchar poolpartyts tema.

3. Installera ljusslingor runt poolen för en festlig stämning.

4. Lägg ut olika poolspel som ringar, badminton och volleyboll runt poolen.

5. Anordna en tävling för att se vem som kan hoppa snyggast/roligast i poolen. (Obs! Var försiktig och tänk på säkerheten.)

6. Ha en fotoutmaning där alla ska ta bilder med olika teman.

7. Lägg ut lite leksaker som flytande redskap eller simglasögon.

8. Anordna en filmkväll med lämpliga filmer som alla kan njuta av och som ni tittar på i anslutning till poolen.

Det var ett antal anledningar till att du ska skaffa en pool hemma. Vill du också skaffa en egen pool för hela familjen så ska du göra ett besök hos Poolkungen. Där finner du massor av härliga pooler i olika storlekar och format. Eller varför inte designa din egen pool?