Vilken korv är starkast?

Starkaste korven

Vilken korv som är starkast i världen är svårt att säga men det är många som påstår sig ha den starkaste korven. I den här texten kan du läsa om en slaktare som påstår sig ha uppfunnit världens starkaste korv.

En tidigare okänd slaktare (Martin Trendal) i Northamptonshire hävdar att han har uppfunnit världens hetaste korv, som han säger är gjord av ingredienser som ofta finns i icke-dödliga bomber som används för att spola ut terrorister.

Pork Inferno Sausages är fyllda med upp till fyra brinnande Bhut Jolokia chili – även känd som spökchili – som är nästan 400 gånger hetare än Tabascosås och är ett måste för alla som älskar kryddig mat. De brännheta korvarna, som också kryddas med paprika och chilipulver, är så heta att kunderna uppmanas att bara äta en åt gången för att undvika att hamna på akutmottagningen.

Efter att ha utvecklat receptet inser slaktaren Martin Trendal att denna potenta peppar måste hanteras med försiktighet, och han skyddar sig själv genom att ta på sig skyddsglasögon, en dräkt för kemisk krigföring och en mask när han blandar ingredienserna.

Även om detta kan tyckas vara en överdriven mängd förberedelser för frukost är Martin väl insatt i ämnet. En pasta gjord av Bhut Jolokia-chilifrukterna appliceras på staket och används som avskräckande medel mot elefanter i de områden i nordöstra Indien och Bangladesh där chilifrukterna odlas.

Oundle-slaktarens påstående att hans korvar är de starkaste i världen verkar vara ett påstående som endast de mest djärva värmesökare kan hoppas på att kunna utmana i domstol, och som dessutom kan skryta med en miljon Scoville-enheter (för att jämföra med Jalapeno-peppar som mäter mellan 2 500 och 8 000 på den skala som anger hur mycket capsaicin som finns).

Priserna för korvarna, som svider som om de har plockats direkt från stekpannan och kastats in i elden, ligger just nu på 11,25 pund per kilo.

Stark svenks korv

Den svenska Harakirikoven

Om just denna korven är den starkaste i världen är svårt att säga. Exempelvis finns det en svensk korv som går under namnet Harakirikoven. Tillverkaren påstår att även denna korven är världens starkaste men eftersom det inte finns några regler på hur styrkan mäts exakt är det svårt att utse en vinnare.

Det finns personer som påstår att Harakirikorven inte är den starkaste eftersom det är den starka såsen ovanpå korven som innehåller den verkliga hettan. Om det räknas eller inte är upp till var och en att avgöra. Det finns många roliga videor att se på när folk äter starka korvar. Kolla in några på Youtube och lär dig med om starka korvar världen över.


Läs även inläggen om Världens starkaste chili och olika sorters korvar.